Omleiding


Het spreekt voor zich dat zulke ingrijpende werken niet onopgemerkt voorbij zullen gaan. Zowel de (buurt)bewoners als de gebruikers van de N13 zullen geruime tijd hinder ondervinden.

Er worden echter verschillende minder-hinder-maatregelen genomen. Het volledige project duurt tot het voorjaar van 2019, maar dit betekent allerminst dat de bewoners twee jaar hinder voor hun deur zullen hebben. Een goede bereikbaarheid van woningen, bedrijven en handelszaken staat bovenaan op de prioriteitenagenda. Ook aan de vele weggebruikers is gedacht. Daarom gebeuren de werken in fasen met aandacht voor de bereikbaarheid van alle zes zones.


Accessibility Industrial Zone/Business Park “De Heze” (English version)

Eenrichtingsverkeer of afgesloten?
  • In zone 2 (Lammerdries-Velveken) geldt momenteel eenrichtingsverkeer in de richting van Geel naar Herentals. Opgelet: Op woensdag 26 september en donderdag 27 september is zone 2 volledig (in beide rijrichtingen) afgesloten voor het verkeer. De omleiding verloopt via de Tweemolenstraat, Lammerdries-Oost en Lammerdries-Winkelstraat. De kruispunten met Velveken en Lammerdries blijven wel open. Vrijdag 28 september wordt zone 2 terug opengesteld voor alle verkeer.
  • In zone 1 (Velveken-Punt) is enkel eenrichtingsverkeer mogelijk in de richting van Geel naar Herentals. Hier worden tot half oktober nieuwe riolering en fietspaden aangelegd. Van half oktober tot december wordt deze zone tussen Velveken en Punt volledig - dit wil zeggen in beide rijrichtingen - afgesloten voor al het verkeer omwille van het structureel onderhoud van de weg. Alle verkeer moet dan de voorziene omleiding volgen via de E313 of via Industrielaan en Nijverheidsstraat. Dit geldt ook voor de bewoners van de Puntstraat (grondgebied Geel), Hezeschrans en Hees (zij kunnen de N13 bereiken via Lammerdries)
Klik op de kaart voor een vergrotingShoppingpark blijft bereikbaar

Na het bouwverlof - op maandag 30 juli - starten de werken in Lammerdries-Winkelstraat. Dit stuk, alsook de bocht aan Decatlon Olen wordt tijdens de werken volledig afgesloten. De werken duren een viertal weken, maar aangezien de bocht aan Decatlon in beton wordt uitgevoerd, moeten er nog enkele weken uithardingstijd bijgeteld worden. Dit betekent dat de werken in totaal vermoedelijk 10 weken zullen duren. Gedurende deze fase blijft de Tweemolenstraat bruikbaar.

Het shoppingpark blijft langs twee kanten bereikbaar. Van en naar het shoppingpark rijden kan:

  • vanuit O.-L.-V.-Olen via: Oevelseweg - Geelseweg - Neerbuul - blokje Hoogbuul -Moleneinde - Neerbuul - Lammerdries 
  • via de grote omleiding van Primalux: N152 - Industrielaan - Hoogbuul - Neerbuul - Lammerdries 
  • vanuit Geel via: Geelseweg (enkelrichting van Geel naar Herentals) - Tweemolenstraat - Lammerdries-Oost (enkelrichting van Geel naar Herentals) 
Ter hoogte van het shoppingpark zelf moet je volgende omleiding volgen:


Klik op de kaart voor een vergroting.


UpdateIn de week van 24 september wordt Lammerdries-Winkelstraat vermoedelijk terug opengesteld voor het verkeer. Dit om de werkzaamheden in zone 2 (tussen Lammerdries en Velveken) op te vangen.