Archief

(4 september 2018)

Puntstraat (kant Geel) en Haperstraat woensdag 5 september afgesloten
Morgen, woensdag 5 september, werkt de aannemer de asfalttoplaag in de Puntstraat (kant Geel) af. De straat is hierdoor een dag afgesloten voor het verkeer. Bewoners ontvangen vandaag nog een brief met meer informatie. Ook de Haperstraat is morgen onbereikbaar omwille van asfalteringswerken.
____________________________________________________

(24 augustus 2018)

Haperstraat 28 en 29 augustus niet toegankelijk
Op dinsdag 28 augustus legt de aannemer asfalt in de Haperstraat. Dinsdag en woensdag is deze weg niet toegankelijk (ook niet voor fietsers). Volgende week is hij eveneens bezig met het aanleggen van de inritten van de bedrijven in zone 2 (tussen Velveken en Lammedries).

____________________________________________________

(13 augustus 2018)

16/8 start aanleg fietspad tussen Lammerdries en Velveken
Vanaf donderdag 16 tot en met maandag 20 augustus wordt het fietspad in zone 2 (Lammerdries-Velveken) in beton gegoten.
 • Op donderdag 16 en een deel van vrijdag 17 augustus werkt de aannemer aan de zuidkant vanaf de Tweemolenstraat tot aan Lammerdries (dit is de zijde van de bedrijven/industriezone). 
 • In de loop van vrijdag 17 en op maandag 20 augustus is het fietspad aan de noordkant aan de beurt. 

Tijdens de werken blijft voor automobilisten eenrichtingsverkeer mogelijk in de richting van Geel naar Herentals.

____________________________________________________

(12 juli 2018)


Na bouwverlof start werken in Punt-Velveken
Vanaf maandag 30 juli voert de aannemer rioleringswerken uit in zone 1 (Punt-Velveken). Er wordt ook een fietspad aangelegd. Door deze werken geldt er tot begin oktober eenrichtingsverkeer in deze zone. Van begin oktober tot begin december wordt zone 1 volledig afgesloten voor al het verkeer omwille van het structureel onderhoud van de weg.


Klik op de kaart voor een vergroting.

Vanaf maandag 30 juli (tot vermoedelijk oktober) worden ook de kruispunten Puntstraat/N13 (Geel) en Hees/N13 afgesloten. Voor het plaatselijk verkeer is er een omleiding voorzien langs Hezeschrans.
____________________________________________________

(27 juni 2018)

Zone 3 nu vrijdag 29 juni opnieuw open voor verkeer
Vrijdagnamiddag 29 juni wordt zone 3 (tussen het kruispunt met Neerbuul en het kruispunt met Lammerdries) opnieuw opengesteld voor het verkeer en dat in beide richtingen. 

Het nieuwe wegdek in zone 3 is klaar!


In zone 2 (Lammerdries-Velveken) blijft eenrichtingsverkeer gelden in de richting van Geel naar Herentals.
____________________________________________________

(21 juni 2018)

Rioleringswerken Tweemolenstraat afgelopen
De riolerings- en asfalteringswerken in de Tweemolenstraat zijn ten einde. De straat is inmiddels terug opengesteld in beide richtingen.


Zone 4 (van kruispunt Gerheiden t.e.m. Neerbuul) gaat weer open
Zone 4 tussen kruispunt met Gerheiden en het kruispunt met Neerbuul wordt morgenavond (vrijdag 22 juni) opnieuw opengesteld voor het verkeer.

____________________________________________________

(15 juni 2018)

Kruispunt Geelseweg-Neerbuul-Oevelseweg weer open
Donderdagochtend startte de aannemer met de asfalteringswerken aan het kruispunt met de Geelseweg-Neerbuul-Oevelseweg. Vanavond wordt het kruispunt terug opengesteld, waardoor je terug de oversteek kan maken om richting Oevelseweg of Neerbuul te rijden. Zone 4 (Neerbuul-Gerheiden) en zone 3 (Lammerdries-Neerbuul) blijven wel nog eventjes afgesloten voor het verkeer.


Onderhoudswerken Geelseweg bijna afgelopen 
Het structureel onderhoud aan de Geelseweg in zone 4 tussen het kruispunt met Gerheiden en het kruispunt met Neerbuul loopt stilaan ten einde. Eind volgende week (week 25) wordt zone 4 opnieuw in twee richtingen opengesteld voor het verkeer. Ook in zone 3 tussen het kruispunt met Neerbuul en het kruispunt met Lammerdries werd de afgelopen weken hard gewerkt. Deze zone wordt een weekje later, net voor de start van de zomervakantie, opengesteld in beide richtingen.
____________________________________________________

(12 juni 2018)

Werken Tweemolenstraat
Eind mei is de aannemer gestart met de aanleg van de riolering in de Tweemolenstraat, waardoor het niet mogelijk is om vanaf de Herentalseweg de Tweemolenstraat in te rijden (in de omgekeerde richting van Tweemolenstraat naar Herentalseweg blijft de doorgang wel mogelijk).

Rond 20 juni wordt er in de Tweemolenstraat asfalt geplaatst, waarna de wegmarkeringen worden aangebracht. Ook in deze fase kan je vanaf de Tweemolenstraat naar de Herentalseweg rijden. De andere rijrichting blijft afgesloten. ( = update)

Plaatselijk verkeer moet gedurende de werkzaamheden omrijden via het kruispunt met Lammerdries-Winkelstraat-N13. Afslaan richting Lammerdries kan via de linkersorteerstrook. Om de doorstroming van het verkeer vlotter te laten verlopen, staan de verkeerslichten op knipperen. Er dient wel rekening gehouden te worden met voorrang van rechts. Vanaf +- vrijdag 22 juni wordt de Tweemolenstraat terug opengesteld voor al het verkeer.


Kruispunt Gerheiden-Geelseweg woensdag 13/6 weer open
Het kruispunt Gerheiden-Geelseweg wordt woensdag 13 juni rond 16u opnieuw opengesteld voor het verkeer. Vanaf dan is het terug mogelijk om vanaf het kruispunt de Sint-Sebastiaanstraat of Gerheiden in te rijden of om richting Herentals te rijden. Zone 4 (Neerbuul-Gerheiden) blijft wel afgesloten. Donderdagochtend start de aannemer meteen met asfalteringswerken aan het kruispunt met de Geelseweg-Neerbuul-Oevelseweg. Gedurende twee dagen, op donderdag 14 en vrijdag 15 juni, is het kruispunt dicht voor alle verkeer. Lokaal autoverkeer rijdt best via de Sint-Sebastiaanstraat-Gerheiden om de noord-zuidbeweging te maken. Voor vrachtvervoer geldt de grote omleiding via Primalux om naar St.-Jozef-Olen te rijden. Ben je met de fiets dan volg je best de bestaande omleiding via de Puntstraat, Zavelpad, Zavelstraat, Schambraken, Krentzen, Schietboom, Hoefsmidstraat en omgekeerd. Vrijdagavond 15 juni wordt het kruispunt normaal terug opengesteld. Vanaf dan kan je het kruispunt terug oversteken om richting Oevelseweg of Neerbuul te rijden. Zone 4 (Neerbuul-Gerheiden) en zone 3 (Lammerdries - Neerbuul) blijven afgesloten voor het verkeer. In deze laatste zone vinden er op vrijdag 15 en maandag 18 juni wellicht ook al asfalteringswerken plaats.

Klik op de kaart voor een vergroting.

____________________________________________________


(5 juni 2018)

Start werken ter hoogte van kruispunt Herentalseweg – Tweemolenstraat

Donderdag 31 mei is de aannemer gestart met de aanleg van de riolering ter hoogte van het kruispunt Herentalseweg – Tweemolenstraat. Hierdoor is het niet mogelijk om vanaf de Herentalseweg de Tweemolenstraat in te rijden (in de omgekeerde richting van Tweemolenstraat naar Herentalseweg blijft de doorgang wel mogelijk). Deze werken zullen vermoedelijk een 3-tal weken duren. 
Rond 20 juni wordt er in de Tweemolenstraat asfalt geplaatst, waarna de wegmarkeringen worden aangebracht. Tijdens de deze asfalteringswerken is de kans groot dat de Tweemolenstraat in beide richtingen wordt afgesloten. Vanaf +/- vrijdag 22 juni wordt de straat terug opengesteld voor al het verkeer.

Plaatselijk verkeer moet gedurende de werkzaamheden omrijden via het kruispunt met Lammerdries-Winkelstraat-N13. Afslaan richting Lammerdries kan via de linker sorteerstrook. Om de doorstroming van het verkeer vlotter te laten verlopen, werden de verkeerslichten op knipperen gezet. Hou er rekening mee dat de N13 een voorrangsweg is en dat verkeer komende vanuit de Veldstraat bijgevolg voorrang moet verlenen!


Planning werken kruispunt Geelseweg-Neerbuul-Oevelseweg
Ook aan het 
kruispunt met de Geelseweg-Neerbuul-Oevelseweg ontbreekt nog een toplaag asfalt. Dit kruispunt wordt aangepakt zodra het kruispunt Gerheiden-Geelseweg terug open is. De voorlopige afsluitingsperiode voor alle verkeer loopt van 18 juni t.e.m. 22 juni. 

 • Lokaal verkeer dat naar St.-Jozef-Olen wil rijden kan dit via de Veldstraat. 
 • Voor vrachtvervoer geldt de grote omleiding via Primalux om naar St.-Jozef-Olen te rijden.
 • Van Olen-Centrum naar St.-Jozef-Olen rijd je best via de grote omleiding via Primalux (Herentals). 
 • Ben je met de fiets dan volg je best de bestaande omleiding via de Puntstraat, Zavelpad, Zavelstraat, Schambraken, Krentzen, Schietboom, Hoefsmidstraat en omgekeerd.

Klik op de kaart voor een vergroting.

Kruispunt Gerheiden-Geelseweg +/- 1 week afgesloten
Van woensdag 6 juni tot en met donderdag 14 juni is het kruispunt Gerheiden-Geelseweg afgesloten. Tijdens deze periode wordt er een nieuwe asfaltlaag aangebracht en voert de aannemer nog enkele herstellingswerken uit aan de fundering waar de riolering het kruispunt kruist. 
 • Verkeer van Olen-Centrum naar St.-Jozef-Olen (en omgekeerd) rijdt best via Neerbuul – Oevelseweg of via de grote omleiding via Primalux (Herentals) en de Koning Boudewijnlaan.
 • Voor fietsers komende van Geel die richting Herentals willen rijden (en omgekeerd) is er een omleiding voorzien via de Hoefsmidstraat, Gerheiden, Wagenmakerstraat, Vierhuizen en Doffen. 
 • Voor fietsers van Herentals naar Geel-Olen loopt de omleiding ook via de Kanaalstraat, Sint-Sebastiaanstraat, Van Ganzenstraat (indraaien voor kruispunt et Gerheiden) en dan Neerbuul. 


Klik op de kaart voor een vergroting.


____________________________________________________


(9 mei 2018)

Wegenwerken zone 3 starten op donderdag 17 mei (i.p.v. 14 mei)

De werken aan het wegdek in zone 3 tussen het kruispunt met Neerbuul en het kruispunt met Lammerdries starten niet op maandag 14 mei, maar op donderdag 17 mei. Vanaf dan wordt zone 3 volledig – dit wil zeggen in beide rijrichtingen – afgesloten. De werken in zone 4 tussen het kruispunt met Gerheiden en het kruispunt met Neerbuul gingen eerder al van start en gaan gewoon door. De te volgen omleiding vind je hieronder.


Klik op de kaart voor een vergroting


De omleiding voor fietsers vind je hier.


Woensdag 2 mei: start wegenwerken Geelseweg in zone 4


Woensdag 2 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van het wegdek van de Geelseweg in zone 4 tussen het kruispunt met Gerheiden en het kruispunt met Neerbuul. Deze werken zullen vermoedelijk tot eind juni duren. Vanaf maandag 14 mei is ook zone 3 tussen het kruispunt met Neerbuul en het kruispunt met Lammerdries aan de beurt. Ook hier verwacht AWV dat deze werken rond eind juni klaar zijn.

Waarom deze werken?
Het wegdek op de N13 ligt er momenteel slecht bij. Putten, oneffenheden en beschadigingen wegen op het comfort en de veiligheid van automobilisten. De weg wordt helemaal opgebroken en tot op de fundamenten vernieuwd. AWV investeert ongeveer 2,5 miljoen euro voor een veiligere en comfortabelere gewestweg. Eerder dit jaar werden in deze zones ook de fietspaden al vernieuwd.

Eenrichtingsverkeer of afgesloten?

 • Van zodra het Agentschap Wegen en Verkeer op woensdag 2 mei met het structureel onderhoud van de weg start, wordt zone 4 (Neerbuul-Gerheiden) volledig – d.w.z. in beide rijrichtingen – afgesloten en moet alle verkeer de voorziene omleiding via de E313 of via Industrielaan en Nijverheidsstraat volgen. Hetzelfde geldt voor zone 3 (Neerbuul-Lammerdries) vanaf maandag 14 mei.

Klik op de kaart voor een vergroting.


 • In zone 2 (Lammerdries-Velveken) blijft eenrichtingsverkeer mogelijk in de richting van Geel naar Herentals. Hier worden tot het zomerbouwverlof nieuwe riolering en fietspaden aangelegd. Zwaar verkeer en bezoekers van het shoppingcenter kunnen terugkeren richting Geel via Lammerdries en de industriezone. 
 • In zone 1 (Velveken-Punt) en zone 5 (grens Herentals-Gerheiden) blijft verkeer in beide richtingen mogelijk. 


Omleiding fietsers 
Voor het doorgaand fietsverkeer richting Geel en Herentals wordt ter hoogte van zone 3 en 4 in beide rijrichtingen een omleiding voorzien via Hoefsmidstraat – Schietboom – Krentzen – Schambraken – Meren – Veldstraat:


Klik op de kaart voor een vergroting.

Het Zavelpad wordt tijdens de werken afgesloten, om te voorkomen dat fietsers in de werkzone terechtkomen. In zone 1, 2 en 5 zal fietsverkeer in beide richtingen mogelijk zijn.

Blijven de kruispunten toegankelijk voor het verkeer?
Ja, de kruispunten Geelseweg-Gerheiden-Sint-Sebastiaanstraat en Geelseweg-Neerbuul-Oevelseweg werden reeds vernieuwd. Op het kruispunt Geelseweg-Neerbuul-Oevelseweg ontbreekt wel nog de toplaag asfalt. De aanleg hiervan is voorzien begin juni en duurt +/- 1 dag.

____________________________________________________

(20 april 2018)

Start heraanleg fietspaden in zone 3 en 4
De aannemer is vandaag 20 april gestart met het trekken van beton over de fietspaden in zone 4. Dat is van het kruispunt met Gerheiden tot aan het kruispunt met de Oevelseweg. Ook maandag 23 en dinsdag 24 april gaan de werken verder. 

Op woensdag 25 april is het, onder voorbehoud van regen, de beurt aan de fietspaden in zone 3 (kruispunt Oevelseweg-Geelseweg tot aan Lammerdries-Winkelstraat). Bewoners van zone 3 ontvangen maandag 23 april een brief met meer info.
____________________________________________________

(16 april 2018)

Geelseweg tussen Punt en Twee-Molenstraat terug open in beide richtingen vanaf 18 april
Vanaf woensdag 18 april is de Geelseweg van Geel Punt tot aan de Twee-Molenstraat (zone 1) terug open in beide richtingen. Verder zijn er nog een aantal afspraken gemaakt over betonwerken in de Missestraat en de fietspaden in zone 3 en 4.
 • Op dinsdag 17 april wordt er beton in de Missestraat getrokken. 
 • Op donderdag 19 april krijgen de fietspaden in zone 4 beton. Dat is van het kruispunt met Gerheiden tot aan het kruispunt met de Oevelseweg. De werken duren normaal gezien tot en met maandag 23 april.
 • Op dinsdag 24 april is het de beurt aan de fietspaden in zone 3 (kruispunt Oevelseweg-Geelseweg tot aan Lammerdries-Winkelstraat). De werken duren normaal gezien tot en met donderdag 26 april.

De bewoners van de straten waar gewerkt wordt, ontvangen tijdig een brief met praktische afspraken over parkeren en toegankelijkheid.
____________________________________________________

(6 april 2018)

Nijverheidsstraat vanaf 17 april (namiddag) terug open voor verkeer
Het gedeelte van de Nijverheidsstraat/Industrielaan tussen de verkeerslichten aan het kruispunt met Moleneinde en de Lindenstraat én vleeswaren- en snackfabrikant OVI wordt wellicht vanaf dinsdagmiddag 17 april opnieuw opengesteld voor het verkeer. Nu zaterdag wordt er nog beton geplaatst. De gemeente Westerlo voert hier momenteel dringende betonherstellingen uit. De eerder meegedeelde omleiding (zie bericht hieronder) blijft gelden.

____________________________________________________

(30 maart 2018)

Omleiding door betonherstellingen in Nijverheidsstraat
Van maandag 9 april tot vrijdag 13 april voert de gemeente Westerlo betonherstellingen uit in de Nijverheidsstraat net voor de verkeerslichten aan het kruispunt met Moleneinde en de Lindenstraat. De Nijverheidsstraat is ter hoogte van de werken de hele week afgesloten. Je kan de straat daar niet in en uit richting vleeswaren- en snackfabrikant OVI. De drie andere armen van het kruispunt: van en naar Moleneinde, van en naar de Lindenstraat en van en naar de Nijverheidsstraat richting Fly-over blijven wel gewoon open. De bedrijven in de Nijverheidsstraat Westerlo en de Industrielaan Olen tussen het kruispunt en OVI NV zijn gedurende de ganse week enkel bereikbaar via het kruispunt aan OVI in Olen. Er wordt een omleiding voorzien via Moleneinde en Hoogbuul.
Klik op de kaart voor een vergrotingEen tijdje geleden werden enkele zwaar beschadigde betonvakken in de Nijverheidsstraat al tijdelijk hersteld, maar die tijdelijke herstelling houdt niet langer. Verdere wegdekverzakkingen kunnen schade veroorzaken aan voertuigen die erover rijden, waardoor de herstellingen nu moeten uitgevoerd worden.

____________________________________________________

(29 maart 2018)

Eind april opnieuw tweerichtingsverkeer in zone 5 (Gerheiden - grens Herentals), Kanaalstraat en Sint-Sebastiaanstraat
De aannemer verwacht dat zone 5 (Gerheiden – grens met Herentals) vanaf 23 april terug in beide richtingen kan gebruikt worden. Ook de Sint-Sebastiaanstraat en Kanaalstraat worden wellicht vanaf dan opnieuw opengesteld. Momenteel worden daar de grachten en bermen nog volop afgewerkt.

Denk aan je veiligheid!
Naar aanleiding van het dodelijk ongeval in Hamont-Achel vorige week waarbij een fietser om het leven kwam aan wegenwerken, willen we er nog even op wijzen dat onze werfzone N13 Olen-Geel verboden terrein is voor onbevoegden. Zeker tijdens de werkuren en in de buurt van machines en tractoren kan deze omgeving zeer gevaarlijk zijn. Indien je er niet moet zijn, blijf je er dus best weg om ongevallen te voorkomen
.
____________________________________________________

(20 maart 2018)

Toplaag in Kanaalstraat en Sint-Sebastiaanstraat door vriesweer uitgesteld naar 21 maart
Door het aanhoudende vriesweer kan de plaatsing van de toplaag in de Kanaalstraat en Sint-Sebastiaanstraat op dinsdag (20/3) niet doorgaan. De plaatsing van de toplaag is nu voorzien op woensdag 21 maart. Vanaf 's ochtends is er geen verkeer meer toegestaan in beide straten. Vanaf 18.00 uur mogen de bewoners terug over de asfalt rijden. De bewoners krijgen in de loop van de namiddag nog een brief met meer info.
____________________________________________________

(19 maart 2018)

Toplaag in Kanaalstraat en Sint-Sebastiaanstraat vanaf 20 maart
Omwille van het aangekondigde vriesweer start de aannemer niet aanstaande maandag 19 maart, maar wel een dag later dinsdag 20 maart met het plaatsen van de toplaag in de Kanaalstraat en Sint-Sebastiaanstraat. Vandaag worden er wel al voorbereidende werken uitgevoerd. De Kanaalstraat en Sint-Sebastiaanstraat zijn vandaag en dinsdag (dus niet maandag 19/3 zoals eerder gecommuniceerd) afgesloten voor alle verkeer. De bewoners van beide straten krijgen nog nieuwe informatie per brief.
____________________________________________________

(14 maart 2018)

Kanaalstraat en Sint-Sebastiaanstraat 16 en 19 maart afgesloten voor verkeer
Volgende week maandag 19 maart start de aannemer met het plaatsen van de toplaag in de Kanaalstraat en Sint-Sebastiaanstraat. Vrijdag 16 maart worden de voorbereidende werken uitgevoerd. De Kanaalstraat en Sint-Sebastiaanstraat zijn bijgevolg zowel vrijdag als maandag afgesloten voor alle verkeer. De bewoners van beide straten krijgen in de loop van de week nog een gedetailleerde uitleg per brief.
____________________________________________________

(9 maart 2018)

Omleiding voor fietsers tussen Lammerdries en Gerheiden
Het fietspad in zowel zone 3 als zone 4 is momenteel opgebroken. Ter hoogte van Lammerdries dien je daarom als fietser volgende omleiding te volgen om richting Herentals te rijden: Shopping Park – Molenstraat – Van Ganzenstraat – Geelseweg. Kom je vanuit Herentals en wil je richting Geel, dan volg je de omgekeerde route. (groene pijlen)

Ook het kruispunt Oevelseweg/Geelseweg is voorlopig nog verboden voor fietsers, omdat de werflichten voor deze doelgroep niet werken. Dit is een te complex gegeven om op korte termijn aan te passen. Ben je met de fiets dan volg je best nog steeds de bestaande omleiding via de Puntstraat – Zavelpad – Zavelstraat – Schambraken – Krentzen – Oevelseweg en omgekeerd. Het kruispunt is inmiddels wel terug opengesteld voor auto’s. (blauwe pijlen)Klik op de kaart voor een vergroting.
____________________________________________________

(5 maart 2018)

Kruispunt Geelseweg/Oevelseweg vanaf 7 maart terug open voor verkeer
Vanaf dinsdag start de aannemer met het plaatsen van asfalt op het kruispunt van de Geelseweg en de Oevelseweg. Als alles loopt zoals verwacht, wordt het kruispunt vervolgens vanaf woensdag 7 maart terug opengesteld voor het verkeer. Ook de vier doorsteken in zone 4 (Neerbuul - Gerheiden) die voorzien werden om de riolering met elkaar te verbinden krijgen volgende week een asfaltlaag om de geluidshinder te beperken. 

Vanaf donderdag 8 maart kunnen fietsers ook terug gebruikmaken van het fietspad ter hoogte van zone 5: Sint-Sebastiaanstraat/Gerheiden - grens met Herentals.

____________________________________________________

(23 februari 2018)

Kruispunt Geelseweg/Oevelseweg langer dicht door vrieskou

Het kruispunt Geelseweg met de Oevelseweg wordt volgende week nog niet opengesteld. De barre weersomstandigheden laten het momenteel niet toe om asfalt op het kruispunt Oevelseweg te plaatsen. De aannemer verwacht om het kruispunt te kunnen asfalteren en open te stellen tegen donderdag 8 maart. Het weer blijft hierbij allesbepalend.


Werken in verbindingsstraatje tussen Hoogbuul en Moleneinde

Op vrijdag 2 maart start een aannemer met rioleringswerken in het verbindingsstraatje tussen Hoogbuul en Moleneinde om er de gevestigde bedrijven aan te sluiten op het rioleringsnet. Gedurende de werkzaamheden is er geen doorgang mogelijk in het verbindingsstraatje. Kom je vanuit O.L.V.-Olen of St.-Jozef-Olen en wil je het Shoppingpark bereiken, dan volg je best de aangegeven omleiding om vanuit Neerbuul naar het Shoppingpark te rijden. De werken zullen wellicht eind maart afgerond zijn.

Klik op de kaart voor een vergroting.

____________________________________________________

(12 februari 2018)

Afsluiting Kanaalstraat en Sint-Sebastiaanstraat vanwege sluipverkeer
Het kruispunt Kanaalstraat/Sint-Sebastiaanstraat wordt vanaf dinsdag 13 februari tijdelijk afgesloten aan Sluizenweg (rode kruis op stratenplan hieronder). Deze straten zijn enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Helaas merken we, ondanks de vele controles, dat dit niet nageleefd wordt en als sluiproute wordt gebruikt door het doorgaand verkeer. Dit zorgt voor onveilige situaties voor de bewoners en de arbeiders van de wegenwerken. De afsluiting wordt opnieuw verwijderd van zodra de wegenwerken in de omgeving klaar zijn.


Klik op de kaart voor een vergroting.

____________________________________________________

(9 februari 2018)

Kruispunt Schietboom/Geelseweg afgesloten op maandag 12/2
Op maandag 12 februari wordt het kruispunt Schietboom/ Geelseweg tussen 9 uur en 15 uur afgesloten voor alle verkeer. Dit is nodig om de doorsteek van de riolering van de Missestraat te realiseren.
 • Verkeer komende van Geel dat naar O.-L.-V.-Olen wil rijden, moet de omleiding langs Gerheiden volgen. Voor het verkeer op de N13 richting Herentals is er geen hinder.
 • Verkeer komende van O.-L.-V.-Olen rijdt best via Beilen en Gerheiden.


Klik op de kaart voor een vergroting.

Start werken Missestraat uitgesteld naar dinsdag 13/2
De start van de werken in de Missestraat wordt omwille van het vriesweer van de afgelopen dagen uitgesteld naar dinsdag 13 februari (i.p.v. maandag 12 februari). Het gaat om het deel van de Missestraat tussen de Geelseweg en Boskant (t.e.m. de laatste woning). Vermoedelijke duur van de werken is een 6-tal weken.  

Vanaf 1/2 herstelling van betonvakken in Nijverheidsstraat Oevel
In de Nijverheidsstraat in Oevel start een aannemer op donderdag 1 februari met betonwerken. Op meerdere plaatsen moeten betonvakken vervangen worden. De eerste vakken bevinden zich aan de kant van de E313 ter hoogte van Star Meal en FIM en aan de andere kant ter hoogte van het slachthuis en Kaneka. Voor het doorgaand verkeer geldt een beurtelingse doorgang.

Ook aan het kruispunt naar Oevel Centrum zijn later dit jaar werkzaamheden gepland.
____________________________________________________

(29 januari 2018)

Start werken kruispunt Geelseweg/Oevelseweg op 30/1
Dinsdag 30 januari starten de werken op het kruispunt Geelseweg/Oevelseweg. 
 • Kom je van Geel of vanuit Neerbuul en wil je richting O.-L.-V.-Olen, dan rijd je best via Gerheiden. 
 • Vanuit O.-L.-V.-Olen kan je naar Olen of Oevel rijden via Schietboom. Ga de Geelseweg op en volg de omleiding via Herentals. 
 • Fietsers kunnen via Puntstraat, Zavelpad, Zavelstraat, Schambraken en Krentzen terug op de Oevelseweg aansluiten.
Afgelopen weekend is Doffen terug geopend in de richting van Herentals.
____________________________________________________

(18 januari 2018)

Vanaf 19/1 opnieuw tweerichtingsverkeer in Velveken
Vanaf vrijdag 19 januari geldt in Velveken terug tweerichtingsverkeer. De enkelrichting die op 8 januari werd ingevoerd, zorgde voor een moeilijke ontsluiting van de industriezone Lammerdries en legde extra druk op het woon-werkverkeer in de avondspits. Bovendien reed er door deze maatregel nog meer verkeer langs de werfzones op de N13 en bracht dit de veiligheid van de werknemers ter plaatse in het gedrang.

We zijn dan ook blij dat de stad Geel beslist heeft om het enkelrichtingsverkeer in Velveken vanaf vrijdag 19 januari op te heffen. Een spreiding van het verkeer zorgt voor een gedeelte last. Om de overlast te beperken, zijn wel enkele bijkomende maatregelen genomen:

 •  een tijdelijke snelheidsbeperking van 50 km/u over heel Velveken
 • een tonnagebeperking zone +5 ton in Velveken.
De politie zal hier de komende weken regelmatig op controleren.

____________________________________________________

(12 januari 2018)

Toegang tot Gerheiden vanaf Geelseweg +/- 2 weken afgesloten
Maandag 15 januari starten de aanpassingswerken aan de riolering ter hoogte van het kruispunt Gerheiden-Geelsweg. Hierdoor is het tijdelijk niet mogelijk om vanaf de Geelseweg rechts af te slaan richting Gerheiden. Deze aangepaste verkeerssituatie duurt +/- 2 weken.
Voorziene omleidingen:
 • Verkeer < 3,5 ton kan omrijden via de Oevelseweg en Beilen richting Gerheiden.
 • Zwaar verkeer > 3,5 ton moet omrijden via Herentals.

Start werken Schietboom
Begin volgende week starten ook de werken in Schietboom en is er geen doorgaand verkeer in Schietboom meer mogelijk.


Vanaf 15 januari eenrichtingsverkeer in Oevelseweg (tussen Melkerijstraat en Boekel)
Vanaf maandag 15 januari start de vernieuwing van de voetpaden in de Oevelseweg (tussen Melkerijstraat en Boekel) en Boekel. De werken verlopen in vier fasen die elkaar aansluitend opvolgen. Elke fase zal ongeveer drie weken duren, afhankelijk van de weersomstandigheden. 

De werken starten 15/1. Elke fase zal +/- 3 weken duren.
Klik op de kaart voor een vergroting.

Tijdens fase 1 en 2 wordt telkens één rijvak van de Oevelseweg ter hoogte van de werken afgesloten. Tussen de Melkerijstraat en Boekel geldt daarom vanaf 15 januari  eenrichtingsverkeer richting Geelseweg. Het verkeer richting Stationsstraat moet ter hoogte van garage Mertens rechts af slaan en omrijden via Melkerijstraat – Keizerhofstraat - P. Verhaertstraat. Fase 1 en 2 duren samen +/- 6 weken.

Vanaf 15/1 geldt in het deel van de Oevelseweg tussen Melkerijstraat en Boekel
eenrichtingsverkeer richting Geelseweg. Klik op de kaart voor een vergroting.
____________________________________________________


(8 januari 2018)

10 januari start eenrichtingsverkeer in zone 1 tussen Punt en Velveken
In zone 1, het stuk N13 op Geels grondgebied tussen Punt en Velveken, wordt in de loop van deze week gestart met de werken. Dit betekent dat er vanaf 10 januari in deze zone eenrichtingsverkeer wordt ingevoerd. Eerst worden de boomstronken langs de weg uitgefreesd. In de week van 15 januari start Pidpa vervolgens met de aanleg van de nieuwe waterleiding. Deze werken duren +/- 3 maanden.
____________________________________________________

(4 januari 2018)

Vanaf maandag 8/1 eenrichtingsverkeer in Velveken
Om te vermijden dat Velveken een sluiproute wordt, geldt in Velveken vanaf maandag 8 januari eenrichtingsverkeer tussen Voshonink en Herentalseweg (kruispunt Tweemolenstraat, Herentalseweg, Velveken blijft open). Je kan rijden in de richting van Herentalseweg (N13).
____________________________________________________

(18 december 2017)

Zijstraten Geelseweg tussen Gerheze en Gerheiden enkele dagen afgesloten door aanleg fietspad
Vanaf dinsdag 19/12 start de aannemer met de aanleg van het fietspad ter hoogte van de zijstraten in zone 5 tussen Gerheze en Gerheiden. Het fietspad wordt aangelegd in rode beton dat enkele dagen moet uitharden om voldoende stevig te worden. Hierdoor zijn de zijstraten langs de Geelseweg enkele dagen onbereikbaar gezien het fietspad tijdens het uitharden niet gekruist mag worden. 
____________________________________________________

(12/ december 2017)

Werken ter hoogte van kruispunt Geelseweg-Gerheiden uitgesteld
Normaal zouden er vandaag (12/12) rioleringswerken starten ter hoogte van het kruispunt Geelseweg-Gerheiden. Door het slechte weer zijn deze werken uitgesteld naar januari. De exacte startdatum wordt nog gecommuniceerd.
____________________________________________________

(4 december 2017)

Vanaf 4/12 omleiding voor fietsers tussen Gerheiden en Oevelseweg
Maandag 4/12 start de aannemer met het uitbreken van het fietspad tussen Gerheiden en de Oevelseweg voor de aanleg van de riolering. Fietsers worden ter hoogte van de werfzone omgeleid via Oevelseweg > Schietboom > Hoefsmidstraat > kruispunt Gerheiden - Sint-Sebastiaanstraat > Sint-Sebastiaanstraat > jaagpad.

Ook in zone 5 (tussen Gerheiden en Gerheze) geldt nog steeds de bestaande omleiding. Hier werd eind november wel reeds gestart met de heraanleg van het fietspad.

Vanaf 4/12 moeten fietsers langs de N13 zowel in zone 5 als zone 4 de omleidingsroute volgen.

____________________________________________________

(27 november 2017)

Extra snelheidscontroles N13
Afgelopen dagen werd vastgesteld dat de bestuurders op de N13 zich niet aan de snelheidslimiet van 50 km/u houden. Ter hoogte van de werfzone is dat zeer gevaarlijk voor de arbeiders, kraanmachinisten en het werftransport. De volgende dagen volgen er extra snelheidscontroles.

Denk aan de veiligheid van de werknemers in de werfzone en matig je snelheid!Werken op omleidingsroute Nijverheidsstraat voorlopig uitgesteld
Binnenkort starten er werken in de Nijverheidsstraat in Westerlo. Het verkeer zal beurtelings verlopen met tijdelijke verkeerslichten (doorgang blijft mogelijk). Wie de omleidingsroute via de Nijverheidsstraat volgt, houdt hier dus best rekening mee.

De werken zouden normaal starten op woensdag 29/11, maar werden ondertussen uitgesteld omwille van het slechte (regen)weer. Ze zullen vermoedelijk een 2-tal weken duren. Van zodra een nieuwe startdatum gekend is, geven we deze hier mee.Het verkeer in de Nijverheidsstraat zal binnenkort gedurende
een 2-tal weken beurtelings verlopen met tijdelijke verkeerslichten.

____________________________________________________

(17 november 2017)

Fietsers denk aan jullie veiligheid en die van anderen!
We merken dat er langs de Geelsweg nog steeds fietsers rijden in zone 4 en 5 (tussen Gerheze en Gerheiden). Dit is niet toegelaten en zeer zeer gevaarlijk! Veel automobilisten schrikken als er plotseling een overwachte fietser opduikt. Daar komt bovenop dat sommige fietsers door een slechte verlichting 's morgens en 's avonds nauwelijks zichbaar zijn. De omleiding langs het jaagpad is voor jullie veiligheid. In de werfzone bevinden zich ronddraaiende graafmachines, werftractoren en vrachtwagens.
Levensgevaarlijk dus! We willen absoluut ongelukken vermijden en zullen daarom indien nodig politecontroles uitvoeren.

Planning zone 5 & P. Van Lommelstraat
In zone 5 (grens Herentals tot Gerheiden) en de P. Van Lommelstraat wordt vanaf eind volgende week gestart met het storten van de betonnen fietspaden. De bewoners in deze zone krijgen van de aannemer nog een brief in de bus met de juiste startdatum, de duurtijd en waar ze hun wagen kunnen parkeren tijdens de werken. Ook aan hen vragen we uitdrukkelijk om zich tijdens de werken goed zichtbaar te maken met bijvoorbeeld een fluo-hesje. Ook als voetganger naar je geparkeerde wagen ben je kwetsbaar! Zorg in deze donkere herfstmaanden voor jouw veiligheid en maak je tijdens de werken extra zichtbaar.

Het einde van alle werkzaamheden in zone 5 en mogelijk ook de P. Van Lommelstraat wordt voorzien 2de helft december. Vanaf dat ogenblik zal er terug 2-richtingsverkeer worden ingevoerd in dit gedeelte van de Geelseweg (zone vanaf grens Herentals tot Gerheiden).


____________________________________________________

(6 november 2017)

22 november start heraanleg fietspad
Woensdag 22/11 start de aannemer met de heraanleg van het fietspad in zone 5 tussen Gerheze en Gerheiden. Als alles vlot verloopt, zijn de werken in de loop van de laatste week van november klaar. In tussentijd blijft de omleiding voor fietsers via het jaagpad verlopen.

Start werken P. Van Lommelstraat & Punstraat (zijde Geel)
Vanaf maandag 6/11 starten de rioleringswerken in de P. Van Lommelstraat. Op vrijdag 10/11 is het de beurt aan de Puntstraat (zijde Geel). Meer info over het verloop van deze werken vind je onder "
Timing".

____________________________________________________

(31 oktober 2017)

Kruispunt Sluizenweg - P. Van Lommelstraat afgesloten vanwege sluipverkeer
Vanaf dinsdag 31/10 wordt het kruispunt Sluizenweg - P. Van Lommelstraat afgesloten met betonblokken omwille van het toenemend sluipverkeer in Gerheze, Draaivennen en de tussenliggende straten. Einde maatregel: vermoedelijk na openstellen Doffen (+/- eind november).

____________________________________________________

(27 oktober 2017)

Kruispunt Neerbuul-Geelseweg terug open voor het verkeer
Vanavond (27/10) gaat het kruispunt Neerbuul-Geelseweg terug open voor het verkeer. Ook de Puntstraat (aan de zijde van de Buulse Bowling) is weer open.

____________________________________________________

(19 oktober 2017)

Extra politiecontroles op Geelseweg
Om de veiligheid in de werfzone maximaal te garanderen, zal de lokale politie voortaan extra controles uitvoeren. Het gemeentebestuur kreeg verschillende meldingen over bestuurders die de signalisatie negeren en spookrijden op de Geelseweg. Door het toezicht te verscherpen, hoopt het bestuur deze onveilige situatie een halt te kunnen toeroepen.
Opgelet fietsers! Omleiding via jaagpad vanaf eind oktober tot eind november
Vanaf eind oktober wordt in zone 5 tussen Gerheze en Gerheiden langs beide zijden van de Geelseweg op het fietspad gewerkt. Dit betekent dat er vanaf eind oktober tot eind november geen doorgang meer is voor fietsers. Voor het autoverkeer verandert er in deze zone niets en blijft er nog steeds éénrichtingsverkeer mogelijk richting Herentals.

Samengevat: Ben je fietser en fiets je normaal langs de Geelseweg tussen Gerheze en Gerheiden? Volg dan vanaf eind oktober tot eind november de omleiding via het jaagpad. De omleidingsroute ziet er als volgt uit:Klik op de kaart voor een vergroting.

____________________________________________________

(13 oktober 2017)

Puntstraat (zijde Geel): enkelrichting vanaf maandag 16 t.e.m. woensdag 18 oktober
Op maandag 16, dinsdag 17 en woensdag 18 oktober werken we in de Puntstraat (zijde Geel). Tijdens de werken is er in de Punstraat alleen éénrichtingsverkeer toegelaten vanuit Neerbuul richting Geelseweg. Het verkeer vanuit O.L.V.-Olen (Oevelseweg) kan bijgevolg gedurende 3 dagen niet meer richting Neerbuul rijden, maar moet via de Geelseweg de omleiding volgen richting Herentals.


Klik op de kaart voor een vergroting.


____________________________________________________

(6 oktober 2017)

Vanaf 9/10 ook werken in zone 2 en 3 langs N13

Vanaf volgende week breidt de werkzone op de N13 uit en vergroot de zone waarin alleen eenrichtingsverkeer richting Herentals is toegelaten:
 • Vanaf maandag 9 oktober start de aannemer met het rooien van de bomen langs de N13 in de zone 2 + 3 tussen Neerbuul en de Tweemolenstraat (= straat van de autokeuring / rijschool). Aansluitend wordt in deze zone gestart met de aanleg van de nieuwe waterleiding.
 • Tegelijkertijd wordt in zone 5 tussen Gerheze en Gerheiden gestart met de aanleg van de riolering langs de noordzijde van de N13.
Wat is de impact op het verkeer?
 • Voor het lokaal verkeer wil dit zeggen dat er op de N13 vanaf maandag 9 oktober in de zone tussen Gerheze en de Tweemolenstraat (= straat van de autokeuring / rijschool) alleen eenrichtingsverkeer is toegelaten richting Herentals.
 • Voor fietsers blijft de doorgang wel mogelijk.
 • De meeste kruispunten op de Geelseweg blijven tijdens de werken toegankelijk op enkele uitzonderingen na. Raadpleeg de rubriek "omleidingen" voor de meest recente informatie.Klik op de kaart voor een vergroting

____________________________________________________

(2 oktober 2017)

Sluipverkeer Missestraat
Naar aanleiding van de werken zijn er veel meldingen binnengekomen van hinder van sluipverkeer in de Missestraat. Daarom wordt er een een tijdelijke afsluiting voorzien op
 • kruispunt Missestraat met Boskant
 • Missestraat ter hoogte van huisnummer 7
Door deze maatregelen dienen de bewoners van Boskant, Van gansenstraat en Molenstraat weg te rijen via Neerbuul. De bewoners van Missestraat kunnen enkel wegrijden via Geelseweg. Deze maatregel geldt tot het einde van de werken aan het kruispunt Neerbuul- Geelseweg.

____________________________________________________

(25 september 2017)

Infoavond Olen
Op 28 september om 20.00 uur vindt er een infoavond plaats over de N13 in ontmoetingscentrum De Vrede in Olen. Er wordt dieper ingegaan op de fasering van de werken en de maatregelen rond veiligheid en bereikbaarheid. Ook de timing voor de zijstraten op grondgebied Olen komt aan bod. De buurtbewoners langs de werken ontvingen hiervoor een uitnodiging. Voor de bewoners van Geel volgt er later nog meer informatie. Wie er vanavond niet bij kan zijn, kan de presentatie hier inkijken. 
 ____________________________________________________

(21 september 2017)

Afstelling verkeerslichten
Begin volgende week houden we ter hoogte van het kruispunt Oevelseweg-Geelseweg-Puntstraat een verkeerstelling. Op basis van deze resultaten zal het Agentschap Wegen en Verkeer beslissen of de verkeerslichten worden aangepast.
Deze telling wordt pas volgende week georganiseerd omdat de verkeerssituatie vandaag wordt vertekend door de werken aan het kruispunt met Gerheiden (vermoedelijk rijden heel wat mensen deze week via de Oevelseweg om). De werken aan het kruispunt Gerheiden zullen tegen vrijdagavond al klaar zijn. We verwachten dat de verkeersdruk op het kruispunt Oevelseweg-Geelseweg-Puntstraat daarna opnieuw zal verbeteren.

Kruispunten Gerheiden-Geelseweg en Neerbuul-Geelseweg afgesloten voor het verkeer
 • Vanaf dinsdag 19 september tot en met vrijdag 22 september wordt het kruispunt Gerheiden-Geelseweg afgesloten voor het verkeer. Er wordt een omleiding voorzien. Het verkeer op de Geelseweg komende van Geel richting Herentals wordt niet gehinderd (maar kan tijdens de werken dus niet meer afslaan richting Gerheiden, noch vanaf Gerheiden richting Geelseweg rijden).
 • Vanaf woensdag 20 september wordt het kruispunt Neerbuul-Geelseweg afgesloten voor het verkeer. Het verkeer komende uit Neerbuul wordt via de Puntstraat (zijde Geel) omgeleid richting de Geelseweg. Ook fietsers moeten de omleiding via de Puntstraat volgen. Het kruispunt blijft +/- 4 weken afgesloten. Het verkeer op de Geelseweg komende van Geel richting Herentals wordt niet gehinderd. Ook de toegang via en naar de Oevelseweg blijft gewoon open. Je kan vanuit de Oevelseweg zowel richting Herentals als richting Geel de Geelseweg oprijden.

Klik op de kaart voor een vergroting.
____________________________________________________

(30 augustus 2017)
Start schooljaar: opgelet voor fietsverkeer langs N13
Belangrijk om weten:
 • In zone 4 en 5 (Vanaf Greesstraat tot Neerbuul) kunnen fietsers enkel gebruik maken van het dubbelrichtingsfietspad aan de noordkant (ONeven huisnummers) van de N13. Er zullen veilige oversteekplaatsen voorzien worden, gelieve hier ook gebruik van te maken. 
 • Fietsers kunnen in de zones 1, 2 en 3 gebruik maken van fietspaden langs beide kanten van de weg. 

____________________________________________________

(26 juli 2017)

Start werken Geelseweg: aanvulling planning, omleiding en bereikbaarheidsinfo per kruispunt
Begin juli gaven we je mee dat de langverwachte werken aan de Geelseweg starten op woensdag 16 augustus. Ondertussen werd de timing van de werken aan de Geelseweg en de Kanaalstraat en Sint-Sebastiaanstraat verder aangevuld. Onder de rubriek omleiding vind je een duidelijk plan met de omleidingsroute en de bereikbaarheid van de kruispunten in de periode van 16 augustus tot eind 2017.

____________________________________________________

(7 juli 2017)

Werken Geelseweg van start op 16 augustus
Op woensdag 16 augustus starten de werken aan de Geelseweg. In de zone tussen de grens met Herentals en de Kanaalstraat wordt één rijstrook van de gewestweg afgesloten. Het verkeer kan dan enkel nog vanuit Geel in de richting van Herentals over de N13.
Het doorgaand verkeer vanuit Herentals richting Geel moet vanaf 16 augustus de omleiding volgen via de E313 of via Industrielaan en Nijverheidsstraat. Voor fietsers blijft de doorgang in beide richtingen mogelijk. Zij kunnen de werken veilig passeren via een dubbelrichtingsfietspad.
Drinkwatermaatschappij Pidpa zal eerst werken uitvoeren in de zone tussen de grens met Herentals en de Kanaalstraat. Daarna verplaatsen de werken zich naar het kruispunt met de Puntstraat en wordt er verder gewerkt richting de Kanaalstraat. De werken door Pidpa in zone 4 en 5 duren vermoedelijk tot eind 2017. Meer details vind je onder “timing”. In september zal er opnieuw een infoavond georganiseerd worden om de verdere planning toe te lichten.
16 augustus ook startsein voor Sint-Sebastiaanstraat en Kanaalstraat
Vanaf 16 augustus start aannemer Deckx met de rioleringswerken in de Sint-Sebastiaanstraat en Kanaalstraat. Meer details over de planning in deze straten volgen weldra. De bewoners ontvangen hierover binnenkort nog een infobrief en een uitnodiging voor een infoavond.

____________________________________________________

(23 juni 2017)

Groen licht voor werken N13
De administratieve procedure voor het vernieuwingsproject van de N13 is rond. Voor het bouwverlof vindt nog een overleg plaats met de aannemer, waaruit duidelijk zal worden wanneer en met welke activiteiten gestart zal worden. Meer details over de planning en timing van de werken volgen zo snel mogelijk.
____________________________________________________

(1 juni 2017)

Aanbestedingsprocedure lopende
De administratieve procedure is nog steeds lopende en zal normalerwijze uiterlijk half juni afgerond zijn. Er werden enkele bijkomende verantwoordingen gevraagd, die intussen werden overgemaakt aan de bevoegde instanties. De aanbestedingsprocedure zal enkele weken voor het bouwverlof afgerond wordenNa overleg met de aannemer zouden de werken dus mogelijk van start kunnen gaan net na het bouwverlof. In eerste instantie zal de aannemer beginnen met het rooien van de bomen langs de N13. Aansluitend volgen de eigenlijke riolerings- en wegeniswerken.

____________________________________________________

(24 april 2017)

Hoofdwerken aan Geelseweg later van start
Het verkeer kan nog iets langer in beide richtingen over de Geelseweg blijven rijden. Normaal zou de gewestweg vanaf 2 mei in de rijrichting van Geel afgesloten worden, maar dit zal pas later gebeuren. De werken kunnen pas starten als de noodzakelijke procedures bij de Vlaamse overheid zijn afgerond.
Tot eind 2018 krijgt de N13 in Olen en Geel een grondige opknapbeurt. De N13 is in Olen beter bekend als de Geelseweg, in Geel heet deze de Herentalseweg. Deze gewestweg begint in Geel-Punt aan het kruispunt met de Antwerpseweg en eindigt aan Prima-Lux in Herentals, al eindigt dit project aan de grens van Olen en Herentals.
Naast een structureel onderhoud van de gewestweg en enkele zijstraten in Olen en Geel komt er onder meer riolering, een nieuwe waterleiding en worden de fietspaden tussen Herentals en Geel volledig vernieuwd. Ook worden de veelal zieke bomen vervangen door nieuwe exemplaren.
Uitstel, geen afstel
In het najaar startten de nutsmaatschappijen al met voorbereidingswerken in de bermen. Aanvankelijk zou het verkeer al begin dit jaar grote hinder van het vernieuwingsproject ondervinden maar door een aangepaste planning werd de heraanleg van de hoofdweg tweemaal opgeschoven.
Alvorens de graafmachines daadwerkelijk aan de slag kunnen, moet de Vlaamse overheid de administratieve procedure volledig doorlopen hebben. Deze procedure is zo goed als afgerond maar de geplande start begin mei zal wel opgeschoven worden. Afhankelijk van de procedure kan de schop ten vroegste in de tweede helft van juni in de grond. We houden jou op de hoogte van zodra de definitieve startdatum vastligt.
___________________________________________________________

(24 maart 2017)

Infopanelen geplaatst
Om alle gebruikers van de N13 te informeren over de werken en over het bestaan van deze website, staan er nu langs de gewestweg informatiepanelen. Heb jij ze al opgemerkt?


___________________________________________________________

(9 februari 2017)

Hinder als zelfstandige?
Ondervind je als zelfstandige hinder van de openbare werken omdat die werken de toegang tot jouw onderneming belemmeren, verhinderen of ernstig bemoeilijken? Dan kan je een attest hinder openbare werken aanvragen.
Je hebt dit attest nodig voor het aanvragen van andere steunmaatregelen (inkomenscompensatievergoeding, rentetoelage).

Voorwaarden
Je kan een attest aanvragen wanneer de werken gedurende ten minste 7 achtereenvolgende kalenderdagen minstens één van de hierna volgende gevallen tot gevolg hebben:
 • er kan geen enkele van de reglementair aangelegde openbare parkeerplaatsen in de straat waarin de onderneming ligt gebruikt worden;
 • er kan geen enkele reglementair aangelegde openbare parkeerplaats binnen een straal van 100 meter rond enige toegang tot de onderneming gebruikt worden;
 • een toegangsweg tot de onderneming wordt afgesloten voor doorgaand autoverkeer in één of twee richtingen;
 • de toegang voor voetgangers tot de onderneming is onmogelijk.
Meer info: www.vlaio.be
___________________________________________________________

(7 februari 2017) 

Pas ten vroegste vanaf 2 mei eenrichtingsverkeer op N13
De werken aan de Geelseweg in Olen en de Herentalseweg in Geel, die samen de N13 vormen, gaan nog wat langer door zonder hinder voor het verkeer. Het eenrichtingsverkeer van Geel naar Herentals zal nu pas ten vroegste ingaan op 2 mei, in plaats van op 1 maart. Concreet zal je dus nog minstens twee maanden langer in beide richtingen over de N13 kunnen rijden.
Eerder was de start van het eenrichtingsverkeer al eens opgeschoven van januari naar maart, door een wijziging in de planning bij Pidpa. Nu is beslist om de bomen langs de N13 pas later te laten rooien. Er wordt dus geen afzonderlijke (kap)vergunning aangevraagd. Eens de hoofdaannemer de algemene bouwvergunning op zak heeft, kan hij de bouw- en rooiwerken immers gelijktijdig uitvoeren. Resultaat: de N13 kan langer benut worden.
Aan de duur van het project verandert dit niets. De N13 zou eind 2018 helemaal vernieuwd moeten zijn dankzij een comfortabel wegdek, veilige fietspaden en een gloednieuw rioleringssysteem. Daarnaast worden gezonde bomen aangeplant. Nu zijn veel bomen langs het traject ziek. Ook verminderen opduikende boomwortels de verkeersveiligheid.