maandag 25 maart 2019

Geelseweg tussen Primalux en Sint-Sebastiaanstraat vanaf 1 april afgesloten in beide richtingen

Sinds 14 januari voert de stad Herentals werken uit op de Geelseweg (grondgebied Herentals). De Geelseweg krijgt nieuwe riolering, vrijliggende fietspaden en een nieuw wegdek. Tot nog toe was eenrichtingsverkeer van toepassing in de werfzone tussen de Greesstraat en Honingstraat in de richting van Geel naar Herentals.

Nu de riolering is aangelegd en er een nieuwe fase aanbreekt, verandert vanaf 1 april de verkeerssituatie. De aannemer start dan met de aanleg van het fietspad en de bovenbouw van de rijweg in de Geelseweg, Kempenland, Gerheze en de Pannenhuisstraat.

Zone Sint-Sebastiaanstraat-Primalux tijdelijk afgesloten in beide richtingen 

Bijgevolg is er vanaf 1 april tot en met 17 juni (schatting) geen doorgaand verkeer meer mogelijk op de Geelseweg tussen de Sint-Sebastiaanstraat en Primalux. Vanaf 17 juni tot eind augustus wordt de volledige werfzone (Primalux – Sint-Sebastiaanstraat) opnieuw enkelrichting in de richting van Geel naar Herentals zodat de werf kan afgewerkt worden.

Opgelet: ook een stukje grondgebied Olen ligt in de werfzone. Alle bewoners in deze zone ontvangen nog een brief van de stad Herentals met meer info over de bereikbaarheid van hun woning. 

Omleiding autoverkeer 

  • Alle doorgaand verkeer volgt de voorziene omleiding via de E313 of via Industrielaan en Nijverheidsstraat. 
  • De omleiding voor lokaal verkeer (Olen-Centrum <--> St.-Jozef-Olen en O.-L.-V.-Olen) loopt via de N152 - Industrielaan - Hoogbuul - Neerbuul - Lammerdries (en omgekeerd)
Klik op de foto om deze te vergroten.
Fietsverkeer 

Doorgaand fietsverkeer volgt de omleiding via Sluizenweg.

Opgelet: voor automobilisten is de Sluizenweg enkel toegestaan voor plaatselijk verkeer.

De Lijn

Vanaf 1 april worden de bushaltes op de Geelseweg niet meer bediend. Op dit overzicht van De Lijn vind je locaties van de tijdelijke haltes en de aangepaste route.

Voor meer informatie kan je terecht bij de stad Herentals.