donderdag 17 januari 2019

Enkel plaatselijk verkeer toegestaan in Sluizenweg

Door de werken aan de N13 (grondgebied Herentals) geldt op het deel tussen de Honingstraat en Greesstraat momenteel enkelrichting van Geel naar Herentals. Lokaal verkeer in omgekeerde richting moet omrijden via de industriezone tussen Olen en Oevel (donkerpaars op kaart). Doorgaand verkeer rijdt via de E313 (groen op kaart). Veel verkeer gebruikt momenteel de Sluizenweg om snel in O.-L.-V.-Olen te geraken. Om sluipverkeer in de Sluizenweg te vermijden, heeft het lokaal bestuur Olen beslist om deze weg tijdelijk enkel toe te staan voor plaatselijk verkeer. Moet je naar St.-Jozef-Olen of O.-L.-V.-Olen dan volg je de omleiding via de Industrielaan-Hoogbuul-Neerbuul (donkerpaars op kaart).

Opgelet: De Sluizenweg blijft wel toegankelijk voor fietsers.

klik op het kaartje om het te vergroten


Waarom deze ingreep?

De Sluizenweg is niet geschikt om dergelijke hoeveelheid verkeer op een veilige manier te kunnen verwerken. De hoger gecategoriseerde wegen Industrielaan – Hoogbuul – Neerbuul zijn hier veel beter voor uitgerust. Vandaar de bewuste keuze om de Sluizenweg tijdelijk enkel toe te staan voor plaatselijk verkeer. Zodra de wegenwerken aan de N13 (grondgebied Herentals) afgelopen zijn - vermoedelijk tegen de start van het bouwverlof in juli -, wordt deze maatregel dan ook opgeheven.

Daarnaast weten we uit ervaring dat er op de Sluizenweg vaak te snel wordt gereden, wat leidt tot gevaarlijke situaties. Wanneer er zich extra verkeer op deze weg begeeft, brengt dit de veiligheid voor lokale weggebruikers in gevaar.