vrijdag 5 oktober 2018

Zone Punt-Velveken afgesloten tot eind december voor structureel onderhoud


De werken aan Herentalseweg/Geelseweg naderen stilaan de eindfase. Vanaf woensdag 17 oktober legt de aannemer het betonnen fietspad tussen Velveken en Antwerpseweg aan. Enkele dagen later, op vrijdag 19 december, start de laatste fase. Vanaf dan is zone 1 tussen Velveken en Punt volledig onderbroken voor alle doorgaand verkeer. Enkel bewoners van zone 1 kunnen nog tot 24 oktober hun huis met de wagen bereiken. Vanaf 24 oktober beginnen de structurele werken en is het traject voor alle verkeer afgesloten.


Structureel onderhoud

Tijdens deze laatste fase gebeurt het structureel onderhoud van de weg. De weg wordt helemaal uitgebroken en tot op de fundamenten vernieuwd. Om deze werken te kunnen uitvoeren, wordt deze zone tot in de tweede helft van december 2018 volledig - in beide rijrichtingen - afgesloten voor alle verkeer. Ook alle kruispunten tussen Velveken en Antwerpseweg zijn gesloten. Het kruispunt met Velveken zelf blijft open. Bij slecht weer of technische tegenslagen kunnen de werken vertraging oplopen.

Omleidingen
Al het doorgaand verkeer +3,5 ton moet de voorziene omleiding via de E313 volgen:
 
Richting Herentals of Industrieterrein "De Heze" neem je vanaf de E313 afrit 22 (Herentals-Oost) en kan je vervolgens via N152 richting Herentals of Geel rijden (zie ook bereikbaarheid industrieterein "De Heze").
Richting Geel centrum neem je afrit 23 (Geel-West /fly-over) richting Geel centrum.

Verkeer -3,5 ton rijdt best via Industrielaan en Nijverheidsstraat.

De bewoners van Hezeschrans, Hees en Puntstraat (grondgebied Geel) kunnen de Herentalseweg bereiken via Lammerdries, Tweemolenstraat en zo via het kruispunt met Velveken de N13 richting Herentals op rijden.

Woon je in zone 1: Velveken-Antwerpseweg?
In zone 1 zijn vanaf woensdag 17 oktober de opritten van de woningen niet meer toegankelijk voor auto’s door de aanleg van het fietspad in beton.

Vanaf woensdag 24 oktober begint ook het structureel onderhoud aan de weg. Vanaf dan is de weg volledig onberijdbaar met de wagen. Wel kan je gebruik maken van het nieuwe fietspad om jouw woning te voet of met de fiets te bereiken. Parkeren kan tijdens de werkzaamheden in de zijstraten van Herentalseweg.
Meer info
Voor vragen over deze werken kun je alle werkdagen tussen 8.00 en 19.00 uur terecht bij het contactcenter van Aquafin op het nummer 03 450 45 45 of via mail: contact@aquafin.be.